Lamelparket; mooi en duurzaam

Lamelparket is een speciaal ontwikkelde vloer welke zwevend (verhuisbaar) is te plaatsen. Dit parket is (reeds in de fabriek) opgebouwd uit drie lagen; een toplaag tot 4mm hardhout met daaronder een 2e en 3e laag. Het totaal is een ‘sandwich’-constructie. De verschillende lagen staan haaks op elkaar en zijn onder hoge druk onderling verlijmd, waardoor een zeer stabiele vloer ontstaat. Van parket zien we alleen de bovenkant, de toplaag bepaalt dus het aanzicht. Lamelparket kan hierdoor betrekkelijk voordelig zijn, omdat alleen voor de bovenlaag ‘duurder’ hout gebruikt wordt.

Lamelparket is leverbaar met een mes- en groefverbinding of met een lock-systeem. Hierdoor is deze vloer eenvoudig zelf te plaatsen op elke vlakke en droge ondervloer. Alles wat u nodig heeft, zijn goede leginstructies, een zaag, wat afstandsblokjes, een slagijzer en een hamer.

Lamelparket is al in de fabriek kant- en klaar afgewerkt en dus na het plaatsen klaar voor gebruik. Een vochtwerende en geluiddempende onderlaag is noodzakelijk indien de vloer zwevend wordt geplaatst.

Door het zwevend plaatsen van de vloer, kan deze in gebruik enigzins ‘veren’. Lamelparket is leverbaar in een dikte van ca. 15mm met een toplaag tot 4mm of in een dikte van ca. 10mm met een toplaag tot 2mm. Het aanzicht van lamelparket is minder strak dan van traditioneel parket daar laatstgenoemde vloeren pas ná het plaatsen worden geschuurd en afgewerkt.

Onderschat u niet de levensduur van parket met een toplaag van slechts 3 tot 4mm. Bij normaal gebruik gaan deze vloeren minstens 30 jaar mee. Kwaliteit is niet afhankelijk van de dikte.

@ Schut Parket | bouw & ontwerp: NDC mediagroep